Leta 1987 smo na pobudo nekaterih članov Karate kluba Kamnik v Športnem društvu Virtus Duplica ustanovili karate sekcijo. Vodenje le te je prevzel Vladimir Stanič, ki  še vedno skrbi za kvalitetno delo ter razvoj kluba.

Že ob prvem vpisu je bilo prijavljenih kar 30 članov in članic, ki so pričeli  z vadbo v telovadnici Zavoda za usposabljanje invalidne mladine v Kamniku. Leta 1989 pa smo se preselili v telovadnico OŠ Marije Vera na Duplici ter v telovadnico Šolskega centra Rudolf Maister v Kamniku, v kateri delujemo še danes. Do leta 1990 smo trenirali Sankukai karate stil, nato pa smo se odločili za Shotokan karate, ki ga gojimo še danes.

Ker v začetku še nismo imeli izkušenih tekmovalcev je Vladimir Stanič poleg vodenja treningov tudi tekmoval in dosegal dobre tekmovalne rezultate, tako na domačih kot na tujih tekmovanjih ter tako pripomogel k razpoznavnosti društva  S pridnim delom smo si tudi njegovi učenci nabrali znanja in smo začeli s tekmovanji ter z  doseganjem dobrih rezultatov. S ponosom se lahko pohvalimo, da smo najuspešnejše kamniško karate društvo, saj se le redko katero  lahko pohvali s tako dobrimi uspehi. V svoji beri imamo veliko število medalj z državnih prvenstev in mednarodnih tekmovanj. Tekmovalci, ki so poleg trenerja največ pripomogli k promociji kluba s svojimi dobrimi uvrstitvami so: Kristjan Zupančič, Mirjam Lužar, Evelin Kolar, Gregor Gregorič, Rok Kladnik, Tanja Božič Stanko Česen, Marko Urh, Demir Ličina in še mnogo drugih.

Ker je vodenje skupine zahtevno delo so svojemu trenerju pri tem pomagali tudi člani, ki so si nabrali določena znanja in izkušnje. Naj jih nekaj naštejemo, saj si zaslužijo pohvalo za svoj trud in prosti čas, ki so ga namenili delu v klubu. To so: Marko Marolt, Vojko Rebolj, Franci Pavlič, Gregor Gregorič, Stanko Česen, Marko Urh in Manca Podjed. Trenutno pa se trudi Demir Ličina.

Poleg rednih treningov v klubu skrbimo  tudi za družabno življenje, saj smo  pripravili kar nekaj zimovanj na Pokljuki in piknikov na katerih smo se družili, ravno tako pa tudi izlete v zabaviščni park  Mirabilandija, Gardaland ter vodni park  Aqusplash v Italiji. 

Svojim tekmovalcem klub plačuje prijavnine na tekmovanjih ter vse ostale tekmovalne stroške, najboljši člani pa so nagrajeni s praktičnimi nagradami. Smo eno redko, če ne edino društvo v katerem se ne plačujejo izpiti za pasove (do 3.kyu).

Trenutno nas je v klubu 52 aktivnih članov in članic in treniramo dvakrat tedensko (ponedeljek in četrtek) ter smo razdeljeni v štiri skupine. Imamo pa tudi organizirano karate rekreacijo za odrasle.

V letu 2002  smo se  iz Karate sekcije Virtus Duplica preimenovali v Karate klub Virtus Duplica.